Bakar mig i form!

Senaste inläggen

Av Susanna - 18 november 2010 19:58

Har haft lite julkänsla här hemma hos oss idag! Har bakat lussekatter, mjuk pepparkaka samt gjort en pepparkaksdeg som ska få stansas till fina pepparkakor av min dotter samt att vi nog ska bygga ett überfint pepparkakshus!



Saffransdegen blev den bästa jag någonsin fått till! Smidig och lätt att göra med. Jag skyller på den nya, fina köksassistenten! I receptet stod det att satsen (5dl) skulle ge ca 30 lussekatter. När jag delade upp min deg så stod jag där med 16 bitar och funderade att inte kan jag väl dela dessa ytterligare en gång?!?!? Så jag gjorde inte det, och det slutade med enorma, missformade monster till lussekatter *S* Men smaken, den var så underbar!


    

Givetvis använder jag kesella i min saffransdeg!

Av Susanna - 18 november 2010 12:44

Jag är med och tävlar hos Kakprat ! :)

Av Susanna - 17 november 2010 20:05

Idag har jag hittat och provat på ett recept på Chocolate Chip Cookies.

Såhär ser dom ut:


 

Dom är sådär härligt sega i mitten och knapriga på kanterna! mums!


Kokade även en sats med chokladknäck!

 

Av Susanna - 14 november 2010 22:44

Som dom flesta bakbloggare har jag idag bjudit pappan i familjen på en tårta gjord endast till äran av honom! (säger man så? lät lite knasigt *S*) Blev en mini tårta gjord av ljus botten, fylld med blåbär- och vitchokladmousse, sidorna täckta med grädde samt dekorationer ovanpå gjord av MMF och SP.


 

en enkel liten tårta till pappa! :)

Kombinationen av blåbär- och vitchokladmousse är verkligen gott!



En ny favorit i detta hushåll är nu Cake Balls! Idag gjorde jag dem utav Oreo's och i veckan ska jag prova på Ballerina Kladdkaka.

  


Jag ber om ursäkt för bildkvalitén på mina foton. Jag använder mig mest av mobilen och den har ju ingen bra kamera. Däremot tycker jag att det är så himla hänt att kunna blåtanda över fotona från nallen till laptopen... :)

Av Susanna - 12 november 2010 15:16

Idag har jag gjort två doptårtor till en liten Alma. Kan säga att de var första och sista gången som jag gör en tårta så här på morgonen/dagen. Kommer att hålla mig till att göra tårtor på kvällar istället. Bara rena stressen av att något ska gå fel är nog ;) Vilket det i dagens bakning också gick...

Fyllningarna gick bra, och även spacklingarna. Sen när första tårtan skulle täckas med SP var denna jätte svår och torr att jobba med så den sprack och ställde till med elände. Denna tårta skulle ha ränder på sidorna, så de värsta gick att dölja.

När jag sedan skulle börja dekorera tårta nummer 2 gick de helt åt fanders!! SP ville inte alls (en ny sats alltså inte samma "deg" som till tårta nr 1) och den var bara att plocka bort helt från tårtan då den var utom all räddning. MFF:en som jag inte varit nöjd med har alltså idag räddat mig, BIG time! Fick alltså ta fram MMF:en och använda den till tårta nummer 2. Och den var faktiskt helt ok!! Vet inte om de var Gud den bak-mäktige som hörde mina böner när jag mantrade medans jag kavlade och la ut MMF:en på tårtan för att den skulle se bra ut / bli bra.

Och så blev båda tårtor så stora att jag inte kunde spritsa på en dekorkant som egentligen var menat.


Nåväl, tårtorna blev fina i de stora hela, trotts små sprickor och så vidare. Smaken hoppas jag att det absolut inte ska vara något fel på utan vara helt fantastiskt goda för att få lyfta upp de minus som finns.


Tårta nr 1:

 

Som de syns på denna bild hade en dekorkant verkligen behövts...


 


 

Denna tårta innehåller:

Choklad botten.

Fylld med hallonmousse samt dumlefluff.

Spacklad med chokladsmörkräm.

Täckt & dekorationer i SP.


Tårta nr 2:

 

 


Denna tårta innehåller:

Vit botten.

Fylld med Vit choklad- & blåbärsmousse.

Spacklad med IMBC (italiensk marängsmörkräm).

Täckt med MMF (mashmallowfondant).

Dekorationer av SP.



Jag hoppas verkligen att beställaren blir nöjd över tårtorna och framförallt att de smakar bra!

Nu vill jag ju gärna att Ni lämnar en kommentar! ;)

Av Susanna - 10 november 2010 20:15

Idag blir vår yngsta lilla stjärna 3 månader!   


Man kan tycka att man som 2 barns förälder ska förstå, att påbörja en tårta samma dag som lillen har fått sig 3 månaders vaccinationer inte är så där jätte smart. Kan man tycka som sagt.


Jag gjorde denna tårta mest för skojs skull, då jag fick hem min nya Bosch köksassistent! Och samtidigt för att få prova på MMF igen samt för att få prova på att spritsa, då detta är något jag inte gjort tidigare!

 


MMF:en var inte bra den här gången heller. Kanske fick den inte vila nog länge? Jag vet inte. Tycker de är så skönt att kunna spackla med grädde... Ja, jag får väl ge den några chanser till!


Spritsningen gick helt ok, om jag tänker på kantdekoren.  (observera då att detta är min första gång!) Har aldrig haft speciellt fin handstil och jag vet att jag hade för tjock kristyr för att över huvudtaget spritsa text. Tycker de är fint med volanger på sidorna, och de var inte speciellt svårt tycker jag. Dock så körde jag lager på lager på lager, och kom fram till att "less is more".

Det var roligt att prova på! Sen att tårtan inte är snygg för fem öre, gör inget. Då detta endast var för att träna och prova på. Smaken lär i alla fall vara god! :)


 


Chokladbotten fylld med Nutella, jordgubbar samt hallon.

Spacklad med kakaogrädde.

Täckt med MMF.

Dekorationer (kan man eg. inte kalla det som finns på denna tårta för.. *S*) av kristyr.

Av Susanna - 5 november 2010 20:24

En liten bild på hur de ser ut inuti :)



Önskar alla en trevlig helg!! 

Av Susanna - 5 november 2010 12:01

Det gick inte att kommentera detta inlägg från igår, så jag lägger upp den igen för att testa.. kanske har jag fipplat nånstans vart jag inte skulle ha fipplat... ;)


Ville prova på att använda MMF (marshmallowfondant) då jag hittat ett recept på det. SP (sugarpaste) är det jag annars alltid använder, men det är ju tyvärr inte så där supergott. Däremot så tycker jag att de är så kul och fint med  just täckta tårtor. Vad jag läste om MMF var att man inte skulle behöva smörja insidan av MMF´en med olja eller smör om man spacklade tårtan med te x grädde. När man täcker en tårta med SP så brukar man vanligtvis spackla den först  med smörkräm, på grund av att den annars kommer att börja "svettas", precis som marsipan. Så nu testade jag detta.

Är inte nöjd med MMF´en då den blev väldigt ojämn när man kavlade den. Kanske var det just min "deg" som var dålig, då det receptet jag följde beskrevs som att det inte skulle bli så. Däremot var den behaglig att rulla i handen, och säkert bra att modellera med! Det ska jag ta och prova.





 




Ljus sockerkaka fylld med kicks- och after eight fluff.

Spacklad med grädde smaksatt med en uns av after eight fluffen.

Täckt med MMF, dekorationer av marsipan.



Presentation

Snart 30 åring som lever familjeliv i Nikkala med 2 barn och sambo. Mindre spännande vardagsliv inkluderar barn, träning och bakning!
Har Ni funderingar eller frågor? Ja då mailar Ni mig på susanna.laine@hotmail.com ! :)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Räknare :)

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards