Senaste inläggen
Till en Elsa som blir 1 år!
Två stycken tårtor. Önskemål var att inte vara rosa eller lila, annars hade jag fria händer. Man kan ju göra rätt mycket med tårtor, men i detta fallet tyckte jag att "less is more". Jag behöll grunderna vita och glittrande. Hoppas att familjen blev nöjda med resultet! :)
Ljus botten
Blåbärs- och vit chokladmousse
spacklad med vit marängssmörkräm
Täckt och dekorerad med SP
Spritsning i kristyr
Till en liten Viggo som blev 3 år!
Chokladbotten
Chocko fluff
Marianne fluff
Hallonmousse
Spacklad med vit marängssmörkräm
Täckt och dekorerad med SP och marsipan
Förra veckan gav jag mig på semle bak! Jag har gjort detta en gång för flera år sedan. Dock då med sylt istället för mandelmassa. Men nu höll jag mig till standard receptet och mycket goda blev dom!
Samtidigt gav jag mig på Chokladbiskvier. Dom blev både mycket goda och väldigt fina!
Har provbakat lite muffins till CupCakes som jag ska göra till en tårtbeställning jag har. Igår utfördes första provbaket av chokladmuffins som jag hittade på nätet. Dom var goda, men tyvärr allt för smuliga av sig!
Idag hittade jag ett recept i en muffins receptbok som jag har hemma och dom blev superbra! Till dom så provade jag göra "Fluffy White Frosting" som jag smaksatte med romarom. Kombinationen var helt perfekt! Muffinsen var nog "kraftig" för att klara av sötman från frostingen. Frågan som återstår är om jag ska dekorera dem så att de matchar själva tårtan, eller om de får vara som de är :) Vad det blir återstår att se. Så här såg de ut idag iaf
Mumsiga CupCakes!
Jag älskar mina nya springformar som min syster gav mig i julklapp! 3 runda i storlekarna 26 cm, 15 cm och 8 cm. Igår bakade jag i 15 cm formen i syfte att
prova göra en prinsesstårta. Detta är något jag inte gjort hemma förrut. Provade även att göra ett recept på marsipan som jag hittade på www.recept.nu med mandelmassa och den vart faktiskt förvånansvärt bra!
Ljus botten
Hallonsylt
Täckt med marsipan
pudrad med florsocker
Glasscreme får man när man blandar 50/50 av vispad grädde och marsánsås (pulvervarianten går bra!) Om man vill ha lite styvare glasscreme kan man även tillsätta gelatinblad.
Jag tycker inte bara om att baka, utan älskar även att laga mat. Så jag njöt när jag fick planera och ordna ihop vår fina nyårs meny! Nyåret firades i den mörka urskogen med underbart sällskap och utebastu.
Förrätten bestod av ugns gratinerad hummer
Varmrätten av helstekt älgfilé, potatisgratäng, beasås, sallad och vitlöksbröd
Till efterrätt gjorde jag min favorit, maffig chokladtårta (leila lindholm) fylld och täckt med ganache.
Hej på Er alla!
Känns som en evighet sedan som jag uppdaterade bloggen, men när jag kikar på den så ser jag ju att det faktiskt inte är så länge sen sist *S*.
Man blir lite dagvild när man går hemma på föräldraledighet :)
Jag har dock inte varit in på min Bloglovin på jag vet inte hur länge, så jag förväntar mig att ha 1000 olästa uppdateringar! *haha* Men jag ser fram emot när jag kan sätta mig ner och läsa i fred.
Så om Ni inte fått kommentarer av min på länge, så är det just för att jag inte hunnit läsa! Men det kommer att ske, så småningom!
Så, Gott Nytt År 2011 mina kära vänner och blogg läsare! Jag ser fram emot det nya året som förhoppningsvis ska ge mig massor av inspiration till att skapa fina tårtor och bakverk!